Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Bloei en dunning appel

23 april 2020: Rond de bloei besteden we veel tijd aan het evalueren van de bloemknopvorming van de diverse proeven. Vooral bij dunproeven en groeiremmingsproeven is dit heel actueel. Ook bij de dunproef op Elrosa die we vorig jaar hebben uitgevoerd waren grote verschillen in bloemknopvorming.

De resultaten tonen weer heel duidelijk aan dat met de juiste inzet van middelen de bloemknop flink gestimuleerd kan worden. De beurtjarigheid die flink wat telers ondervinden, laat zien dat dit een heel actueel onderwerp is. De resultaten van de dunproef leest u in bijgevoegde pdf.

{show access="registered"}

Download hier de samenvatting van de resultaten.

Ook dit jaar worden er overigens weer de nodige proeven gedaan rond de dunning van Elstar. De aandacht die de afgelopen 5 jaar aan dunning is besteed, heeft enorm veel praktische informatie opgeleverd, waar iedereen zijn voordeel mee zou moeten doen.

{/show}