Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Snoeiproef Elstar met Regalis Plus

 

 

25 november 2020, Inmiddels is de snoei  begonnen met een rondje dikke takken wegnemen bij appel. Bij de snoeiproef met Regalis Plus wachten we hier nog even mee tot na de groeimeting. Deze demoproef bij Elstar PCP is afgelopen seizoen voor het 3e jaar uitgevoerd en opgevolgd. Het doel is na te gaan wat bij Elstar de effecten en mogelijkheden van Regalis Plus zijn, al dan niet in combinatie met een korte snoei.  Het einddoel van de demo is om  te komen tot een eenvoudige, goede strategie voor het verkrijgen van blijvend, vitaal vruchthout, meer regelmaat in productie en minder beurtjarigheid. 

{show access="registered"}

Afgelopen jaar gaf Regalis Plus wederom een sterke groeireductie. Na hoge producties in 2019 was de bloei in 2020 wat wisselend en minder dan in 2019, met name bij de korte snoei. De productie’s waren wel goed met rond de 17 tot 20 kg per boom (ca. 55-70 ton/ha). De korte snoei gaf minder dunwerk, maar wel een lagere productie door minder boomvolume.

De resultaten van de snoeiproef Elstar met Regalis plus vindt u hier

{/show}