Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Kennisbank - Gewasbescherming

Schurftproef 2019: Met minder middel toch hetzelfde eindresultaat

 24 maart 2020: De tendens werd reeds ingezet met Delan Pro en Merplus: met minder middel éénzelfde en soms zelfs beter bestrijdingsresultaat.  De toevoeging van fosfiet aan captan en dithianon versterkt de werking van deze middelen tegen schurft.  Het resultaat is een efficiënte schurftbestrijding met een verminderde milieuimpact.

Fosfiet is niet de enige stof met deze eigenschappen en mogelijkheden. In de schurft proef van 2019 werden enkele andere opties geëvalueerd. Verder werd tevens het interval van de fosfiet behandelingen nader bekeken.

Lees meer

Samenvatting demo Fulvic tegen meeldauw bij appel 2019

27 september 2019: In opdracht van CLM is in 2019 op Proeftuin Randwijk een demonstratieproef uitgevoerd met PHC Fulvic 25 ter bestrijding van meeldauw. Doel was het nagaan van het effect van Fulvic bespuitingen op de bestrijding van meeldauw bij appel. 

Lees meer

Perenbladvlobestrijding met Siltac

pbv29 maart 2019: Dit jaar vindt er vanuit de Proeftuin geen perenbladvloproef plaats op de eerste generatie perenbladvlo. De opties voor de eerste generatie blijven dezelfde als voorgaande jaren en er zijn geen grote openstaande kennisvragen meer aangaande de toegelaten producten. Er zal in samenwerking met de CAF wel een perenbladvloproef uitgevoerd worden op de 2 generatie.

Lees meer