Kennisbank - Kleinfruit

Plantgatendemo Rode bes Rovada

25 oktober 2019:  In 2018 is bij Rovada een plantgatendemo aangeplant. De helft van deze demo is geplant in verse grond, en de andere helft is herinplant. Zo kan ook bekeken worden welke toevoeging het beste doet in herinplant en verse-grond situaties. De gebruikte producten zijn Vivimus, Substrado, Nov@ en Root en Shoot. Van de meeste producten zijn ook combinaties gemaakt.

Afgelopen jaar is de groei gemeten. Hierin bleken al flinke verschillen te zijn. Dit seizoen was de eerste productie. Navolgend leest u de resultaten hiervan.

Lees meer

Update houtig kleinfruit (april 2019)

 

26 april 2019:  Maandelijks geven wij een update van de ontwikkelingen op de proeftuin. In dit artikel blikken we terug op de actualiteiten binnen het Houtig Kleinfruit Centrum in april 2019. 

Lees meer

Eerste resultaten plantgatendemo Rovado

Artikel van Johan Sonneveld, Proeftuin Randwijk

Resulaten plantgatdemo Rovado25 januari 2019:  In 2018 is er plantgaten demo op de proeftuin in Randwijk gelegd, waarbij verschillende producten aan het plantgat zijn toegevoegd om de weggroei te stimuleren. De hoeveelheid groei die de eerste jaren wordt verkregen kan veel invloed hebben op de productie. Inmiddels zijn aan de struiken de groeimetingen verricht waaruit positieve effecten van de behandelingen naar voren kwamen.

Lees meer na login 

Lees meer