Agenda

Bijeenkomst over de Bruingemarmerde schildwants (online)
Woensdag, 08 Juli 2020, 19:00 - 20:30

Online bijeenkomst over de bruingemarmerde schildwants

De bruingemarmerde schildwants wordt door entomologen in Nederland steeds vaker gezien en heeft in delen van Europa al grote schade aangericht in diverse fruitgewassen. Gezien de potentieel grote schade is het belangrijk dat we als sector snel meer te weten komen over deze plaag in Nederlandse omstandigheden. Ondersteund met geld vanuit de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en de NFO is inmiddels een onderzoek gestart dat beoogt inzicht te geven in de verspreiding van de bruingemarmerde schildwants en de levenscyclus in Nederland, de interactie met hier geteelde gewassen en waardplanten, en de mogelijkheden voor monitoring, preventie en bestrijding. 

NFO en WUR organiseren in het kader van het zomerprogramma van Proeftuin Randwijk op woensdagavond 8 juli om 19.00 uur een online bijeenkomst waarin Karin Winkler en Herman Helsen u informeren over wat ze tot nu toe gevonden hebben. Hierbij gaan zij onder andere in op de uit Azië geïmporteerde sluipwesp Trissolcus japonicus die in Italie inmiddels ingezet wordt als natuurlijke vijand. 

De bijeenkomst duurt ongeveer 1 uur. 
 

Heeft u vragen over deze bijeenkomst neem dan even contact op met Patricia Hoogervorst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmeldformulier:

Online bijeenkomst over de Bruingemarmerde Schildwants

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer, is het e-mailadres correct?
Ongeldige invoer

Wij verwerken uw gegevens volgens de richtlijnen die beschreven staan in de Europese privacywetgeving. Lees meer

 
Na aanmelding ontvangt u een link voor het volgen van deze bijeenkomst.