Opmerking

Om het hele artikel te kunnen lezen dient u te zijn ingelogd als geregistreerd gebruiker van onze website. Als u daarover vragen hebt, kunt u zich richten tot ons secretariaat via het contactformulier.

Nieuwsberichten

CAF wordt mede aandeelhouder van Proefbedrijf Randwijk BV en partners verlengen samenwerking

Houten, 23 januari 2020: Tijdens de Fruitteelt Vakbeurs in Houten, hebben Martin Grift namens de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Jan Peeters namens  Fruitconsult BV hun handtekening onder een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst van Proefbedrijf Randwijk BV gezet. Daarnaast maakten de vier partners in de proeftuin op dat moment bekend dat zij de samenwerking voor minimaal drie jaar verlengen.

Lees meer: CAF wordt mede aandeelhouder van Proefbedrijf Randwijk BV en partners verlengen samenwerking

Succesvolle Xenia studiedag

Randwijk, 8 januari 2020: Op de proeftuin is al jaren aandacht voor het perenras Xenia.  Daarom is vandaag op Proeftuin Randwijk de jaarlijkste studiedag Xenia gehouden. De opkomst was gelukkig heel goed. René Albers en Dirk van Hees (Fruitconsult) hebben de snoeidemonstraties op jonge en oudere Xenia verzorgd. Binnen gaf Pieter van der Steeg (Fruitconsult) een toelichting op de proeven en demo’s met Xenia.

(foto gemaakt door Jan Peeters)

Lees meer: Succesvolle Xenia studiedag

Werkboek “Bijen in de Boomgaard”

Randwjk, 25 oktober 2019: Het Werkboek “Bijen in de Boomgaard” is er! Het is gisteren bij Proeftuin Randwijk & WUR gepresenteerd door de Fruitmotor. Op www.defruitmotor.nl of door hier te klikken kunt u het werkboek geheel gratis downloaden!

Tijdens de presentatie vertelde Arjen de Groot (WUR)  hoe belangrijk diversiteit van bestuivers is voor een goede bestuiving en hoge kwaliteit van fruit.
Minke van Bentum (SMK)) liet zien welke plaats biodiversiteit heeft in de PlanetProof certificering van Stichting Milieukeur. Henri Holster (de Fruitmotor) reikte het werkboek uit aan gedeputeerde Peter Drenth en NFO-voorzitter Gerard van den Anker met de vraag om het werkboek actief te gebruiken om de natuur en het landschap te  blijven verrijken.
En natuurlijk werd er een feestelijk glas Krenkelaar gedronken om deze mijlpaal te vieren! 

(Bron foto en artikel: Hilde Engels, de Fruitmotor) 

Lees meer: Werkboek “Bijen in de Boomgaard”

Eerste Proeftuin Randwijk wijn?

Randwijk, 25 oktober 2019:  Op de heuvel die op het terrein van Proeftuin Randwijk ligt, hebben we twee jaar geleden 350 wijnstokken aangeplant. Deze zijn van het ras Souvignier gris. We zijn tot deze keuze gekomen op basis van de contacten met de bekende wijn- / druiven- adviseur Stan Beurskens die op zijn bedrijf St Martinus in Vijlen, van onze druiven wijn zal maken. Overigens leek de oogst aanvankelijk zeer goed, maar heeft een enorme zwerm spreeuwen toch nog een stevige reductie gegeven van onze oogst.

Door de druiven in allerijl nog af te dekken met netten, hebben we de schade wat kunnen beheersen, maar is  helaas wel ongeveer 1/3e van de druiven verloren gegaan. De resterende druiven zijn afgelopen week geoogst en vervoerd naar Vijlen.

Over een jaar proeven...........?

Lees meer: Eerste Proeftuin Randwijk wijn?

First Tree BV nieuwe sponsor!

Randwijk, 25 oktober 2019:  Proeftuin Randwijk is trots te kunnen melden dat First Tree BV deze maand toegetreden is tot de "club" van sponsoren.

First Tree is een leverancier van  biostimulatoren voor toepassing op het blad, de bodem of als toevoeging aan compost. Het bedrijf hecht aan een goede onderbouwing van de werking van haar producten en heeft om deze reden een samenwerking met Proeftuin Randwijk gezocht. Na een aantal bezoeken aan de proeftuin heeft het bedrijf vastgesteld dat men belang hecht aan ondersteuning van en vanuit de proeftuin en daarom ook besloten om sponsor te worden. 

Lees meer: First Tree BV nieuwe sponsor!