Agenda

Opendag 2018 (Nationaal)
Donderdag, 16 Augustus 2018, 14:30 - 21:00

Programma open dagen Proeftuin Randwijk op 16 en 17 augustus 2018

Op donderdag 16 augustus 2018 organiseren Fruitconsult BV,  de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en Wageningen University & Research (WUR) de jaarlijkse open dagen op Proeftuin Randwijk. Nieuw dit jaar is de speciale aandacht  voor kleinfruit in het  Houtig Kleinfruit Centrum (HKC) dat sinds dit voorjaar op de proeftuin gevestigd is.

Het  programma bestaat uit een combinatie van rondleidingen, techniek demonstraties en een bedrijvenmarkt. In de middag zijn er 6 verschillende rondleidingen met aandacht voor nieuwe perenrassen, de teelt van het appelras Magic Star®, de biologische perenteelt, nieuw kennis over oorwormen, dunning bij appel, en het project “humistatus Conference”. Voor telers van kleinfruit wordt een speciale rondleiding gehouden waarin aandacht is voor de opzet van het nieuwe HKC, de suzuki-fruitvlieg,  de bramengalmijt, de bemesting van frambozen en plantgatbehandeling bij de teelt van rode bessen. 

 

Download hier de uitnodiging voor kleinfruittelers. 

 

In de avond zullen demonstraties worden gegeven waarbij er aandacht is voor  nieuwe ontwikkelingen in spuittechniek, precisie wortelsnoei op basis van gegevens die zijn opgehaald met drones, sensortechniek voor bloei- en vruchtdetectie en kleurbevordering door mechanisch “blad plukken”. In de pauzes kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje een bezoek brengen aan de bedrijvenmarkt. De activiteiten eindigen rond 20.30 uur waarna wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

 

Het programma is als volgt ingedeeld:

14.30 uur         Ontvangst met koffie & thee op de bedrijvenmarkt
15.00 uur         Opening & mededelingen
15.15 uur         Rondleidingen grootfruit
16.45 uur         Pauze & bezoek bedrijvenmarkt
17.15 uur         Rondleidingen grootfruit & rondleiding kleinfruit 
18.15 uur         Diner & bezoek bedrijvenmarkt
19.15 uur         Mechanisatie & techniek demonstraties
20.15 uur         Afsluitende netwerkborrel op de bedrijvenmarkt

 

Toegangsprijs
Voor supporters en sponsoren van de proeftuin is de toegang  gratis.  Voor anderen wordt een toegangsprijs van € 20,- gevraagd. De toegangsprijs is inclusief een hapje en een drankje.

 

Rabobank hoofdsponsor open dagen
De proeftuin heeft voor ook dit jaar vier lokale Rabobanken  aan zich verbonden als hoofdsponsor voor de open dagen. Dit zijn Rabobank Maas en Waal, Rabobank Oost Betuwe, Rabobank West Betuwe en Rabobank Bommelerwaard. De Rabobank is ook aanwezig op de bedrijvenmarkt.