Nieuws artikel

Deelnemers gezocht voor studiegroepen Fruit 4.0

Randwijk, 23 november 2020:  Dit najaar gaat het Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt van onderzoek naar praktijk’ van start. Doel van dit vierjarig project is dat meer fruittelers daadwerkelijk gebruik gaan maken van de kennis die is ontwikkeld in het onderzoeksproject Fruit 4.0.  Het gaat om nieuwe cameratechnieken om het gewas te volgen, de oogst te registreren, plaatsspecifiek te spuiten of te wortelsnijden.

De kennis wordt onder meer in de praktijk gebracht via demo’s op Proeftuin Randwijk en op fruitteeltbedrijven in diverse regio’s. Aan deze demo’s worden drie studiegroepen gekoppeld van 10 à 15 personen. Per studiegroep worden op één fruitteeltbedrijf praktijkdemonstraties uitgevoerd en worden circa drie bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Op woensdagmiddag 2 december komen de studiegroepen voor het eerst online bij elkaar om een aantal organisatorische zaken af te  stemmen. De studiegroepen gaan begin 2021 van start.

Inmiddels hebben iets meer dan 20 fruittelers zich aangemeld.

Wilt u ook deelnemen aan één van de studiegroepen? Neem dan contact op met NFO-Innovatiemakelaar Patricia Hoogervorst via tel. (06) 27 35 22 24 of viaphoogervorst@nfofruit.nl.

Dit project is een zogenaamd Kennis op Maat project dat  de NFO en WUR bij  de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen hebben aangevraagd. Naast de NFO leveren ook Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovators, Q-Ray en Aeres Tech Productions een bijdrage aan dit project. Ook Fruitvooruit.nl steunt dit project.

Logo TTU Kleur