Ook is er de optie om een simpele waterdruksensor te plaatsen, zodat je kunt controleren of de pompen van de beregeningsinstallatie nog werken. Ook aan deze sensor kan een alarm worden gekoppeld. Op het moment dat de pompdruk wegvalt, wordt je gebeld. Alle gegevens worden live weergegeven in de mobiele applicatie. Op deze manier krijg je nog meer inzicht en rust over je boomgaard. In een overzichtelijke grafiek kun je alle cijfers zien voor een duidelijke weergave van de situatie in je boomgaard. Zo kun je data van verschillende nachten vergelijken.

De sensoren versturen de gegevens via het LoRa-netwerk met een groot bereik, wat ook een oplossing biedt voor percelen op afstand.

Naast de temperatuur en de luchtvochtigheid geeft de app ook andere parameters w

 

eer zoals dauwpunttemperatuur en natteboltemperatuur. De sensoren meten volgens Albert Post van FruitProtect zeer nauwkeurig met een afwijking van maximaal 0,1 graad. Standaard meten de sensoren elke vijf minuten, maar dit kan gewijzigd worden. Ten slotte zijn alle sensoren weer- en spuit(middel)bestendig.

De temperatuur en luchtvochtigheid sensor kost €199 en de pompbeveiliging €175 euro exclusief btw. De abonnementskosten voor het gebruik van de app bedraagt tussen € 20 en € 50 per maand, afhankelijk van het aantal gekoppelde sensoren en het aantal gebruikers.

Op de Proeftuin hebben we in 2022 met tevredenheid het systeem gebruikt tijdens de nachtvorstperiode en ook tijdens de extreme hitte in de zomer. Op de proeftuin is gewerkt met 6 temperatuursensoren op verschillende percelen en met 2 pompsensoren.

 

Contact gegevens:

Albert Post
www.fruitprotect.nl
info@fruitprotect.nl
+31622700971