Nieuws artikel

Presentatie werkboek “Bijen in de Boomgaard”

Randwijk, 9 oktober 2019: De Fruitmotor en Wageningen University & Research nodigen u graag uit voor een speciale bijeenkomst op Proeftuin Randwijk.

Op 24 oktober a.s. presenteren zij op de proeftuin het Werkboek voor de fruitteler “Bijen in de Boomgaard”. Het werkboek staat boordevol met instructies, tips en plaatjes over hoe u biodiversiteit en een goed bestoven gewas kunt stimuleren en hoe leuk en hoe makkelijk dat is! Als de boomgaard zorgt voor de wilde bij, dan zorgt de wilde bij voor de boomgaard, en dus voor een goede bestuiving.

De Fruitmotor is trots op haar eerste co-productie met Wageningen University & Research. Het werkboek is het resultaat van het praktijkonderzoek bij hun Betuwse telers en coöperatieleden. Zo werken zij met een aantal koplopers aan verduurzaming van de fruitteelt en dat heeft ook positief effect op de leefomgeving en het landschap. Het werkboek wordt aangeboden aan de fruitsector en opgedragen aan het landschap.  Gerard van den Anker (voorzitter van NFO) en Peter Drenth (Gedeputeerde provincie Gelderland) zullen hierbij aanwezig zijn.

Voor ieder die dat wil, ligt er een exemplaar van het Werkboek klaar!

Klik hier voor uitnodiging en het programma, of meld u zich hier direct aan.

Datum: 24 oktober 2019
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Proeftuin Randwijk, Lingewal 1b Randwijk

Bert Den Haan (Vice Voorzitter NFO En Lid Van De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor): “Eigenlijk Zou Een Biodiverse En Goed Bestoven Boomgaard Voor De Fruitteler Heel Normaal Moeten Zijn. De Uitvoering Is Helemaal Niet Moeilijk En Dit Werkboek Voor De Fruitteler Biedt Met Veel Praktische En Vaak Mooi Onderbouwde Tips Een Heel Goede Hulp. Ik Ben Er Blij Mee Dat Deze Kennis Nu Ook Zijn Weg Kan Vinden Naar Collega Fruittelers En Anderen, Binnen En Buiten De Betuwe”.