Opdrachtgevers

De proeftuin Randwijk is de centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse Fruitteelt plaatsvindt.

De proeftuin kent dan ook een diversiteit aan opdrachtgevers. Denk hierbij aan telers, afzetorganisaties, raseigenaren, vruchtboomkwekers, toelatingshouders, toeleveranciers en techniekbedrijven. Iedereen kan bij ons terecht voor demo’s maar ook voor onderzoek zowel in de conventionele als de biologische fruitteelt.

Bij onderzoeksopdrachten heeft WUR-PPO de leiding. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever worden afspraken gemaakt over geheimhouding, wijze van publicatie van resultaten en dergelijke. De uitvoering vindt volledig onafhankelijk plaats.
Demo’s, bijvoorbeeld op het gebied van rassen, machines, meetapparatuur, meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen hebben meestal een open karakter. Als opdrachtgever zult u het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk bezoekers de demo’s zien. Demo’s worden in principe uitgevoerd onder leiding van de tuinmanager van de proeftuin, maar kunnen ook uitgevoerd worden in samenwerking met andere partijen